Termékek Menü
0

Eladó méz

Ha garantát minőségű eladó mézet keres, jó helyen jár! 

A Mézmester által kínált kiváló minőségű, kizárólag Halász Bertalan okleveles mesterméhész által termelt méz teljes mértékben szermaradvány mentes, nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot és mentes mindenféle külföldi vagy hazai keverékmézektől. Pergetés után eladó mézeink egy durva és egy finomszűrést követően azonnal a kiszerelőhordóba kerülnek, ahonnan kézi munkával töltjük az Ön dunsztosüvegébe. Mézeink minőségét az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) holografikus zárjegye garantálja. Eladó mézeink minőségének tudatában termékeinkre 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalunk. További kérdés esetén írjon nekünk, vagy hívjon bennünket a 30-252-3002 telefonszámon!  
Halász Bertalan, Okleveles Mesterméhész, az OMME Kiváló Méhésze
 

Kínálatunkban az alábbi eladó méz fajták találhatók:

Az eladó méz kiválasztása

1.) Ha az eladó mézet élevetezi értéke miatt keresi, válassza az akácmézet, mert ez a legkedveltebb mézfajta hazánkban, kellemes, vissza fogott ízzel és aromával, áttetsző aranyló színnel, és nagyon hosszú kirstályosodási időszakkal, azaz a méz sokáig folyós, kristálymentes marad. 
2.) Ha Ön, vagy valami más a családban érzékeny gyomorral rendelkezik, az eladó mézek közül keresse a repcemézet, ami az egyetlen lúgos kémhatású mézfajta, és akár refluxosok is fogyaszthatják (sőt, kifejezetten tanácsos a fogysztása). 
3.) Ha a mindennapi használatra, netán sütés-főzéshez keres mézet, érdemes kipróbálnia a napraforgómézet: ez a leginkább savas, fanyaran édes mézfajta emeli ki leginkább más ételek ízét és zamatát. 
4.) Ha az általános egészségmegőrzés a célja, az eladó mézek közül az olcsó, de sok-sok növény jótékony hatását ötvöző vegyes virágmézet érdemes megrendelnie. 

 

Eladó méz árak 

Mivel a termelői méz árak évről évre változnak, érdemes tájékozódni a vásárlás előtt. 2015-ben például a kínai méz import kapcsán kirobbant hamisítási botrány visszafogta a méz iránti kereslelet, így alacsonyabb áron lehetett eladó mézhez jutni. 2016-ban viszont legfontosabb exportcikkünk, az akácméz mennyisége a fagykárok miatt a szokásos töredéke, ami fölfelé mozdítja az eladó méz árát

 

Az eladó méz beazonosítása

Ha megvételre kínálnak nekünk bármilyen fajtamézet, érdemes tudni, miről lehet azt felismerni: 
1.) Az akácméz mindig nagyon világos, csaknem színtelen, vagy enyhén aranyló színű. Az egyik legnehezebben kristályosodó mézfajta, szobahőmérsékleten akár évekig áttetsző marad, köszönhetően az igen jelentős gyümölcscukor tartalmának
2.) A repceméz szilárd állapotban krémesen fehér, vagy világossárga színű, folyékonyan pedig középsárga árnyalatú. Magas szőlőcukor tartalma miatt különlegesen gyorsan kristályosodik, mégpedig finom szemcsés, apró kristályokkal.
3.) A napraforgóméz sötétebb tónusú, aranysárga színű, idővel narancsos árnyalatú méz. Kristályai durvák, nagy szemcséjűek, ránézésre is jól elkülönülnek egymástól. Jellemző rá a kétfázisú kristályosodást, amikor jól láthatóan elkülönül egymástól egy felső, sötétebb, olajszerűen folyékony réteg, és egy alsó, világosabb, kristályos réteg.
4.) A vegyes virágmézek általában sötétebb árnyalatúak, barnás-sárgás színűek, és közepes tempóban kristályosodnak.

 

Eladó méz tárolása

Ha már megvettük a mézet, néhány dolgot érdemes szem előtt tartani, hogy miél tovább élvezhessük: 
1.) Ha a mézet forró italba keverjük, veszít fontos beltartalmi értékeiből. Hagyjuk italunkat kb. 40 fokra hűlni, és csak utána keverjük bele a mézet.
2.) Ha beindul a természetes kristályosodás, de mi szeretnénk folyósan tartani mézünket, állítsuk a mézesüveget 40 fokos vízfürdőbe, így a méz - sűrűségtől függően - pár óra vagy 1-2 nap alatt újra folyóssá válik.
3.) A méz nem romlik meg, ám arra ügyeljünk, hogy víz ne kerüljön a mézesüvegbe, mert az eltarthatóságát drasztikusan lecsökkenti.

Ha további kérdése van eladó mézeinkkel kapcsolatban, írjon nekünk, vagy hívjon bennünket a 30-252-3002 telefonszámon! 

© Mézmester.hu
 

>> Akácméz vásárlás <<

>> Repceméz vásárlás <<

>> Napraforgóméz vásárlás <<

>> Vegyes virágméz vásárlás <<