Termékek Menü
0

10 érv az Akácméz mellett

>> Akácméz vásárlás <<
 

Az akácméz a "klasszikus méz”-ként él az emberek tudatában, nem véletlenül: ez a legkedveltebb fajtaméz Magyarországon. Most 10 pontban elmondjuk, miért!
 

10 legfőbb érv az akácméz mellett


1.) Az
akácméz az egyik leginkább gusztusos mézfajta: mindig nagyon világos, csaknem színtelen, vagy enyhén aranyló színű, és az évjáratok nagy részében sűrűn folyik. 

2.) Az akácméz a legnehezebben kristályosodó mézfajták egyike, szobahőmérsékleten akár évekig áttetsző (kristálymentes) marad, köszönhetően az igen jelentős gyümölcscukor tartalmának. 

3.) Az akácméz íze kellemes, harmonikus, enyhén aromás, kevéssé savas, mellékízektől mentes, így fogyasztása önmagában is rendkívül élvezetes

4.) A fajtamézek közül az akácméz az egyik legjobb választás köhögésre, torokfájásra, megfázásra, mégpedig kimagasló fertőtlenítő hatása miatt.

5.) Magas kalciumtartalma miatt az akácméz támogatja a csontképző folyamatokat, és segít ellensúlyozni az izomgyengeséget. 

6.) Nem csak kalciumban, de vasban is gazdag, ezért az akácméz a vérképzést is támogatja

7.) Az akácméz tartalmaz még káliumot és ként is, melynek köszönhetően segíti a máj méregtelenítő folyamatait, és támogatja a méjregenerálódást

8.) Magas vitamintartalma miatt az akácméz az általános immunerősítésben is kiváló szolgálatot tesz.

9.) Európa akácerdeinek kb. fele Magyarországon található, így Magyarország ma akácméz nagyhatalomnak számít

10.) Az akácméz ennek megfelelően Hungarikum: világszinten is ez a legismertebb fajtamézünk, mivel ilyen tisztaságban és minőségben szinte csak nálunk állítható elő. 

 

Ha garantált minőségű akácmézet keres, jó helyen jár: 

A Mézmester által kínált kiváló minőségű, kizárólag Halász Bertalan okleveles mesterméhész által termelt  akácméz  teljes mértékben szermaradvány mentes, nem tartalmaz semmiyen adalékanyagot és mentes mindenféle külföldi vagy hazai keverékmézektől. Pergetés után  akácmézünk  egy durva és egy finomszűrést követően azonnal a kiszerelőhordóba kerül, ahonnan kézi munkával töltjük az Ön dunsztosüvegébe. Akácmézünk  minőségét az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) holografikus zárjegye garantálja. Mézeink minőségének tudatában termékeinkre 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalunk. További kérdés esetén írjon nekünk, vagy hívjon bennünket a 30-252-3002 telefonszámon!  
Halász Bertalan, Okleveles Mesterméhész, az OMME Kiváló Méhésze
 

>> Akácméz vásárlás <<

 
Rendezés:
Átmenetileg nem rendelhető

Akácmézeink a zempléni és a nyírségi akácerdők érintetlen méhlegelőiről származnak, garantáltan szermaradvány- és idegenagyagmentesek. A 2015-ös évjárat egészen sűrű állagú és különösen kellemes zamattal rendelkezik. A 450 grammos kiszerelés átlagos felhasználás mellett a család két heti mézfogyasztását fedezi.

1.890 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

Akácmézeink a zempléni és a nyírségi akácerdők érintetlen méhlegelőiről származnak, garantáltan szermaradvány- és idegenagyagmentesek. A 2015-ös évjárat egészen sűrű állagú és különösen kellemes zamattal rendelkezik. A 900 grammos kiszerelés átlagos felhasználás mellett a család egy havi mézfogyasztását fedezi.

3.390 Ft

Ha máshol vásárolna: így ismerje fel a valódi akácmézet!


Mivel az akácméz ára a jelentős külföldi exportnak köszönhetően mindig magasabb a többi fajtaméz áránál, sajnos ezt a mézfajtát próbálják meg a legtöbbször hamisítani. Íme 3 tipp, hogy felismerje a valódi akácmézet: 

1.) Amennyiben egy akácmézet kristályos formában kínálnak megvételre, jó esetben csak egy több éves évjáratról van szó, valószínűbb azonban, hogy a kínált “akácméz” csak részben akácméz, és viszonylag nagy mennyiségben található mellette kristályosodásra sokkal hajlamosabb repce, vagy vegyes virágméz. Önmagában ezzel nincs probléma, de a tiszta akácméz magasabb árát nem érdemes kifizetni érte. 

2.) Ha az akácméz híg és könnyen folyó, előfordulhat, hogy rendkívül csapadékos évben termelték, ám a "nedves május" nem általános hazánkban, ezért ha rendszeresen ilyen akácmézet kínálnak megvételre, meg van rá az esély, hogy ipari mézzel, vagy cukorsziruppal hígított akácmézzel van dolgunk. 

3.) Árulkodó lehet még, ha az akácméz színe az egészen világos sárgánál akár csak egy picit is sötétebb árnyalatú: egyes évjáratokban zöldes "beütés" még elfogadott, de a középsárga, vagy bármilyen ennél sötétebb, mondjuk narancsos, vagy barnás árnyalatú méz sohasem lehet tiszta akácméz.