Termékek Menü
0

Repceméz

>> Repceméz vásárlás <<

 

A repceméz egyik legkülönlegesebb fajtamézünk: kellemesen lágy, nőies karakterű méz, ami népszerűségét több tulajdonságának köszönheti. Nagyon gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező mézfajta a repceméz, rendkívül gyorsan, akár napok alatt kristályosodik, és mivel lúgos kémhatású, érzékeny gyomrúak is fogyaszthatják.

 

Miről ismerhető fel a valódi repceméz?


repceméz szilárd állapotban krémesen fehér, vagy világossárga színű, folyékonyan pedig középsárga árnyalatú. Nagyon édes mézfajta, repcére emlékeztető enyhe illattal és jellegzetes zamattal. A repceméz magas szőlőcukor tartalma miatt különlegesen gyorsan kristályosodik, mégpedig finom szemcsés, apró kristályokkal. Krémes állapotban könnyen kezelhető, kenhető, és amennyiben a kiszerelés a pergetés után közvetlenül megtörténik, a repceméz beltartalmi értékei az esetleges későbbi kimelegítések hiányában gyakorlatilag érintetlenül kerülnek a dunsztosüvegbe. Ezek a beltartalmi értékek pedig párjukat ritkítják: a repceméz virágporának nagyon magas tápértéke miatt a méhek például hajlamosak “bezsongani” - sok méhész ennek tulajdonítja a régi mondást, mely szerint “repcések a méhek” (az átlagosnál is aktívabbá, esetenként agresszívvé válnak).
 

A valódi repceméz hatásai


A legfontosabbat a repceméz hatásai közül az érzékeny gyomrúak értékelik leginkább: a repceméz lúgos kémhatása miatt egyedüli mézként alkalmas gyomorbántalmak, savasodás kezelésére, lúgosító kúrákhoz pedig mindenki számára ajánlott. A repceméz hatásai közül a fertőtlenítő hatása is közismert: különlegesen értékes beltartalmi jellemzői okán eredményesen használható gyulladáscsökkentőként, de a legyengült szervezet regenerálásában is segítséget nyújthat. Ugyanebből kifolyólag remek immunerősítő is. A kemény fizikai munkát végzők és a sportolók a repceméz jótékony hatásai közül annak energetizáló képességét becsülik legtöbbre, amit magas szőlőcukor tartalmának köszönhet. Az akácmézhez hasonlóan magas vastartalommal bír, így vérszegénység esetén a repceméz gyógyhatása szintén felbecsülhetetlen, hiszen elősegíti a fokozott vérképzést.  
 

Miért nem kínál mégsem minden méhész repcemézet?


Sok méhész a számos előnyös tulajdonsága miatt sem kínál kifejezetten repcemézet, mert annak termelése könnyen “belerondíthat” a legfontosabb monokultúrába, az akácba. Mivel a két növény virágzása nagyon közel esik egymáshoz (könnyen átfedésbe is kerülhetnek), ha nem sikerül jó ütemben kiüríteni a kaptárakból az akácvirágzás előtt a felgyülemlett repcemézet, a kristályosodásra kényes tiszta akácméz minőségét könnyen “lerontja” a leginkább kristályosodásra hajlamos repceméz. A másik ok a már említett gyors kristályosodás. Ami a fogyasztónak áldás, az a méhésznek bizonyos fokig “átok”: ha nem sikerül pergetés után azonnal szűrni és kiszerelni, a bekeményedett, kristályos állapotú repcemézzel nagyságrendekkel nehezebb dolgozni a kiszerelés során, mint a többi fajtamézzel.

 

Miért válassza a Mézmester repcemézet? 


A Mézmester által kínált, kiváló minőségű, kizárólag Halász Bertalan okleveles mesterméhész által termelt repceméz garantáltan szermaradvány mentes, nem tartalmaz semmiyen adalékanyagot, vagy külföldi / hazai keverékmézet. Pergetés után repcemézünk egy durva és egy finomszűrést követően azonnal a kiszerelőhordókba kerül, ahonnan kézi munkával töltjük az Ön dunsztosüvegébe. Repcemézünk minőségét az Országos Magyar Méhészeti Egyesület holografikus zárjegye is garantálja. Mézeink minőségének tudatában termékeinkre 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalunk. 
 

>> Repceméz vásárlás <<

Rendezés:
Átmenetileg nem rendelhető

Repcemézeink a hernádmenti repcetáblák ellenőrzött méhlegelőiről származnak, garantáltan szermaradvány- és idegenagyagmentesek. A 2015-ös évjárat kellemes tempóban kristályosodik és egészen édes utóízzel bír. A 450 grammos kiszerelés átlagos felhasználás mellett a család két heti mézfogyasztását fedezi.

1.490 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

Repcemézeink a hernádmenti repcetáblák ellenőrzött méhlegelőiről származnak, garantáltan szermaradvány- és idegenanyagmentesek. A 2015-ös évjárat kellemes tempóban kristályosodik, egészen édes utóízzel bír. A 900 grammos kiszerelés átlagos felhasználás mellett a család egy havi mézfogyasztását fedezi.  

2.590 Ft